O nama

Ukratko o Hold'em pivovari

Ideja o Hold'em pivovari rođena je za pokeraškim stolom. Tri pokeraška lica, Dinko, Marko i Mišo, niz su godina osim o visokim ulozima i tehnici blefa, uz karte razgovarali i o – dobrom pivu. Užitak je piti dobro pivo, no ovi kreativci željeli su nešto više. 2011. godine Dinko i Mišo počinju kuhati pivo kućne proizvodnje (eng. Homebrewing) u danas već legendarnoj garaži Shaggy Waggon na zagrebačkoj Savici

Nakon godinu dana kuhanja i prikupljanja iskustva, dečki se dogovaraju s Viteškim redom srebrnog zmaja da za njih kuhaju i promoviraju srednjovjekovno pivarstvo. Tako se krug ljubitelja dobroga piva širio, stekla su se poznanstva s rastućom zajednicom domaćih pivara s foruma pivarstvo.info, recepti i tehnike su napredovali pa se pojavila potreba za otvaranjem pivovare. 2014. godine krenuli su u potragu za pogonom u kojemu bi mogli kuhati svoje pivo i tako došli do Daruvara i njihove pivovare s kojom je sklopljen dogovor o proizvodnji. Na sastanku osnivanja nove pivovare, pivari su se sjetili svojih pokeraških dana i prvih ideja o kuhanju koje su dovela do ovako velikoga koraka u hrvatskom pivarstvu.

Pivovara imenovana Hold'em Brewery, osnovana je u Donjem Stupniku krajem listopada 2014. godine i jedna je od prvih obrtničkih (eng. craft) pivovara u Hrvatskoj čime se zakotrljala prava mala pivska revolucija kao dio sveopćega trenda obrtničkoga pivarstva koji se u 21. stoljeću proširio Europom. Došlo je vrijeme za posljednji potez – najveći ulog do sada, ne samo financijski, ne samo tehnički, nego i ulog ljubavi prema pivu i želji da se ljudima ponudi nešto novo i nešto zaista dobro u kulturi pijenja piva koja je tako važna na našim prostorima. Dečki su bili - All in, a tako se zove i njihovo prvo i do sada jedino proizvedeno pivo – All In Pale Ale, pivo balansirane gorčine, sladnosti i pitkosti.

Nakon uspješnih promocija u kafićima, festivalima, pivskim dućanima i raznim događajima, kvalitetu All Ina i Hold'em pivovare prepoznao je i poznati novinar Robert Knjaz, pa je slijedeći korake poznatih osoba koje su svoje ime više ostvarili kroz brendove nego kroz svoje prvobitno zanimanje (npr. Dr. Dre - slušalice, Snoop Dog - ne znam ni ja što), vidio da svoje ime, lik i djelo možde staviti upravo iza All Ina. Hold'em je pivovara koja ne blefira, a za njihovo pivo kažu: „Hold'em, don't fold'em!“.